Oksegryde med øl og rødder
(8 pers.)
2 spsk. olivenolie
1½ kg okserullesteg
250 g marksvampe
2 pastinakker
4 gulerødder
2 løg
500 g vaskede, små kartofler
Lidt frisk timian
1 pilsner (el. lys ale)
3 dl oksekødsbouillon
1 lille dåse tomatkoncentrat
2-3 laurbærblade
Lidt friskrevet peberrod
Salt og peber
Tilbehør
Groft brød og grøn salat
Drys stegen med salt og peber og brun den i olivenolie. Tag den op, og i samme gryde brunes først hele rensede svampe, som tages op, og så resten af urterne, som er skrællede og skåret i passende stykker, samt de hele kartofler. Kom timian, øl, bouillon og puré i gryden. Bring i kog. Sæt laurbærbladene under snoren på stegen og læg den i gryden. Læg tætsluttende låg på og lad den simre i 2½-3 timer. Den sidste halve time er svampene med igen. Smag til med peberrod, salt og peber og server med brød og salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Vildtgryde med grov mos af butternut-squash og kartofler
Ølgryde med kartoffelmos
Culottesteg med kartofler i grønkålssalsa
Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)