Opskrifter
Nem quiche lorraine med bacon og gruyereost
Fredag, 29. januar 2010Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Quiche lorraine er en sikker tærte-vinder med smag af dejlig ost og bacon. Denne version er med gruyereost, men du kan bruge den ost, du bedst kan lide

30 min
3 personer
Tærtedej
200 g hvedemel
75 g smør
1-2 æggeblommer
Lidt salt
Fyld
75 g bacon i tern
50 g revet gruyereost (el. fast emmentaler)
3 æg
½ dl piskefløde el. ymer
Salt og peber
Revet muskat
Tilbehør
Grøn salat
Fremgangsmåde
- Smuldr smør i melet og saml dejen med salt og æggeblommer. Dejen stilles koldt, når den er samlet.
- Rul dejen ud eller fordel den i skiver i tærtebunden.
- Bunden skal nu blindbages med snydefyld, f.eks. tørrede bønner i 10 min.
- Tag snydefyldet op.
- Rist bacon (kan evt. brunes i tærtebunden, når den forbages - da bruges alufoliemetoden).
- Læg bacon og revet ost i tærten og fordel sammenpisket æg og fløde, der er smagt til med salt, peber og muskat.
- Bages færdig i ovnen ved 190° i ca 30 min.
- Tærten må gerne lige hvile lidt på eftervarmen, da æggemassen smager allerbedst, når den er lun.

Hovedretter
Quiche med ris og skinkefyld

Hjemmebag
Lækker salt ostetærte med vesterhavsost og gedeost