Stegt gåsebryst med fennikelkål
(8 pers.)
3-4 gåsebryster
Groft salt
Peber
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. letknuste fennikelfrø
1 dl hindbærsaft
Fennikelkål
200 g fintsnittet rødkål
2 fennikelknolde
2 spsk. hindbærvineddike
2 spsk. olivenolie
1 dl vand
50 frosne hindbær
Salt og peber
Gnid det ridsede fedt på gåsebrysterne med salt og brun dem på fedtsiden ved høj varme i 3 min. Læg dem i et ildfast fad og drys med krydderier. Hæld hindbærsaft i bunden. Stil det i ovnen ved 160° i 25 min. Tjek, om det er stegt akkurat svagt rosa og lad det hvile, før det skæres.
Snit kålen fint. Fennikelknoldene befries for de yderste blade om nødvendigt og skæres i 8 både hver. Lægges sammen i et ildfast fad, overhældes med eddike, olie, vand, salt og peber. Læg fugtet pergamentpapir over og stil fadet i ovnen i 40 min. sammen med gåsestykkerne ved 160°. Man kan lade gåsebrystet stege over kålen de sidste 10 min., så lidt af fedtet kommer ved grønsagerne. Vend hindbær i og giv det hele 5 min. længere. Serveres til gåsebrystet.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere lækkert til julefrokosten...
Rimmad laks
Skinke med rødvinskanel, sky og pærer
3 slags sild
og lidt sødt...
Tranebærtærte med marengs
Lækker juleis