Risalamande
Opskrift på risalamande
(3 pers.)
½ dl vand
40 g grødris
1 vaniljestang
3½ dl sødmælk
1 spsk. sukker
50 g hakkede, smuttede mandler (+ 1 hel smuttet mandel)
1½ dl piskefløde
Tilbehør
Kirsebærsovs
Vild med risalamande? Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Fremgangsmåde til risalamande
Populært til jul
Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Risalamande - 3 gode opskrifterKog vandet op i en tykbundet gryde, tilsæt risene og lad dem koge under låg i 2 min. Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med mælken. Kog mælken op under omrøring, læg låg på og lad grøden småkoge ved svag varme i 30 min., rør et par gange under kogningen. Rør sukkeret i og lad grøden afkøle. Fjern vaniljestangen og rør mandlerne i grøden. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Server risalamanden kold med varm kirsebærsovs.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Klejner og pebernødder
Vaniljekranse
Hvid julekage
Helle Brønnum Carlsen laver risengrød og risalamande: