(2 pers.)
30 min.
4 rødspættefileter
2 gulerødder
1-2 porrer
4 kviste timian
4 skiver bacon
1 dl vand
Saften af 1 citron
500 g kartofler til mos
Lidt smør
Sovs
250 g champignoner
1 skalotteløg i skiver
30 g smør
Kogelage fra fisken
1 dl piskefløde
1-2 tsk. majsstivelse
Tilbehør
Grøn salat
Skræl gulerødder og rens porrer og skær begge dele i tændstikker. Læg dem i fileterne med salt, peber og timian. Rul fileterne sammen og hold stramt med bacon. Læg dem i et ildfast fad og drys med peber. Hæld vand og citronsaft ved. Kog kartoflerne og mos dem med lidt smør. Steg champignonerne, i kvarte, i smørret, tilsæt løgene og sæt så fisken i ovnen ved 210° i 12 min.
Efter 8 min. tages fisken ud af ovnen og lagen fra fisken tilsættes svampene. Sæt herefter fisken i oven igen i 4 min. Tilsæt champignonlagen fløde og majsstivelse og pisk glat.
Server retten med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rødspætte med pesto og dampet kål
Smørstegt rødspætte med dildsmør
Gunnars fiskeret
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)