Rødtunge med sommerfrikassé
(2 pers.)
30 min.
2 store rødtungefileter
20 g smør
½ dl hvidvin
Salt og peber
2-3 nye gulerødder
2 slanke porrer
200 g bælgede ærter
200 g skrubbede kartofler
½ bdt. dild
1 tsk. hvedemel
1 dl fiskesuppe
20 g smør
Rens alle grønsagerne og skær dem i mindre stykker, der passer til frikassé. Sauter dem i smør. Hold dem varme. Læg fisken i et fad og kom vin, salt, peber og smør over. Kom et par dildkviste ved. Sæt det i ovnen ved 225° i 4-5 min., til overfladen tager farve af smørret, og resten af fisken er dampet. Drys mel over grønsagerne og spæd med lagen fra fisken. Kog lige igennem, uden at grønsagerne mister deres bid. Kom masser af hakket dild ved. Anret fisken på toppen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med fisk...
Fiskebøffer med mavebælte og citronsauce
Tungratin med grønt
Bagt ørred med stuvede jordskokker
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...