Bagt ørred med stuvede jordskokker
(2 pers.)
15 min.
2 hele ørreder på 250-300 g
1 tsk. salt
1 bdt. dild
1 spsk. friskhakket ingefær
1 lime
2 fed hvidløg
400 g jordskokker
3 dl mælk
1 spsk. mel
2 spsk. vand
2 spsk. hakkede hasselnødder
1 knsp. peber
Rens ørrederne, og fyld bugene med salt, dild, ingefær, lime og hvidløg i skiver. Pak fiskene ind i to lag folie, og bag dem ved 180° i 25 min. Skræl jordskokkerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kog jordskokkerne i mælken ved svag varme og under låg i 10 min., rør jævnligt. Ryst mel og vand sammen til en jævning, og rør den i den kogende mælk. Kog stuvningen igennem, tilsæt nødder, og smag til med peber. Server med kogte kartofler vendt i friskhakket dild.
Madopskrift: Kristina Miechels
Mere med fisk...
Sennepsmarineret makrel med nye kartofler
Grillede havtaskekæber med ramsløgolie
Ovnstegte søtunger med lysegrønne skørter