Rotolo med spinat, ost og tomatsovs
(4 pers.)
Rotolo med spinat, ost og tomatsovs
Pasta:
3 dl tippo 00-hvedemel
2 dl durummel
½ tsk. salt
2-3 æg
Fyld:
600 hel, frossen spinat
1 fed hvidløg
50 g smør
2 tsk. oregano (tørret)
400 g ricotta
50 g parmesan
Sovs:
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. balsamico
Salt og peber
Vild med rotolo? Prøv også pasta med ost, persille og peber
Det skal du bruge til rotolo med spinat, ost og tomatsovs
Bland de to slags mel med salt, kom æggene i og saml dejen, der ikke må blive for våd.
Rul den ud på en pastamaskine til store plader.
Hold dem fugtige under et klæde.
Damp spinaten.
Pil og hak hvidløg, steg dem og den afdryppede spinat i smør og tilsæt oregano.
Tag det af varmen og køl af. Tilsæt ricotta og revet parmesan.
Læg pastapladerne på bagepapir, så de danner en firkant på ca. 30 x 40 cm.
Smør spinat-ricottaen på dejen og rul sammen som en roulade.
Pensl kanten med lidt æg og pak rouladen i bagepapir og snør den med ca. 5 cm mellem hver snøring.
Kog den i saltet vand eller tildækket i en bradepande i ovnen i 15 min.
Lad den sætte sig og blive kølig.
Skær den i 3 cm tykke skiver og anbring dem i et ovnfast fad med skærefladen opad.
Pil og hak løg og hvidløg.
Steg dem i olivenolie, tilsæt tomater, balsamico, salt og peber og lad det koge i 10 min. under omrøring, så det ikke brænder på.
Læg et par skefulde tomatsovs på hver skive rotolo og sæt fadet i ovnen ved 190° i 10 min., til alt er rygende varmt.
Servér den færdige rotolo med salat og parmesanost.