Skaldyrsgryde med hvidløgstoast
Opskrift på skaldyrsgryde med hvidløgstoast
(4 pers.)
100 g udblødte kikærter (natten over)
2 store løg
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
1 laurbærblad
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
800 g skaldyrsmiks (frostvare i supermarkedet)
1 spsk. tomatpuré
1 kvist timian
1 flaske tomatsovs (Passata)
5 dl hønse- el. fiskebouillon
½ bdt. bredbladet persille
Hvidløgstoast
4 skiver groft toastbrød
1 fed hvidløg
Lidt olie
¼ tsk. røget paprika
Tilbehør:
Rucola-blade vendt i citron og olivenolie
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is Karrysuppe med kylling KopkagerSådan laver du retten
Skyl og dræn kikærterne. Pil løgene og skær det ene i halve og finhak det andet. Skræl gulerødderne og skær tre af dem i skiver. Rens bladsellerien og skær to stilke i halve og hak de andre to fint. Kom kikærter, halve løg, den hele gulerod, de halve bladselleristænger og laurbærbladet i en gryde, dæk med vand og kog
i 25 min. Kassér kogevand og urter, men gem ærterne. Kom olien i en stor gryde og tilsæt de finthakkede grønsager heri. Pil og hak hvidløgene, kom dem i gryden og lad det småstege i 10 min. Kom ærter, tomatpuré og timian i gryden og lad det koge igennem i 2 min., hæld tomatsovs og bouillon ved og lad det koge i 25 min. Tilsæt skaldyrsblandingen og kog videre i 10 min. Skyl og hak persillen og drys over retten lige inden servering.
Sådan laver du hvidløgsbrødene
Pensl brødene med olie, halvér hvidløgsfedet og gnid brødsiderne med skærefladen. Rør olien op med paprika og dryp den over brødene. Rist brødene i ovnen ved 225º i 5 min., til de er sprøde. Servér rucola vendt i citron og olivenolie til.