Opskrifter

Skinke og grønlangkål

Torsdag, 14. januar 2010af Redaktion
Klassisk middag på 30 minutter

(4 pers.)
30 min.

1 kg kogt, røget skinke
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. farin
1 spsk. rasp
½ pisket æggehvide
600 g grønkål
2 spsk. smør
3 spsk. mel
3 dl mælk
Salt og peber

Skær sværen af skinken og læg den i et ovnfast fad. Bland dijonsennep, farin og rasp og vend æggehviden i. Fordel sennepsblandingen over skinken og sæt den i ovnen ved 200° i 10 min., dæmp varmen til 175° og giv den yderligere 15 min. Skyl grønkålsbladene og kog dem i letsaltet vand i 8 min., hæld vandet fra og hak den fint. Smelt smørret, rør melet i og tilsæt mælken under omrøring. Lad stuvningen koge et par min., tilsæt kålen, varm den igennem og smag til med salt og peber. Server med kogte kartofler og karotter.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...


Prøv også...
Skinkesnitsel med spinat og rødbede
Skinkesaltimbocca med cremede grønsager