Sprød fisk i mornaysauce
(4 pers.)
700 g fast, hvid filet
Salt
400-500 g spinat, frosset eller frisk
2 spsk. friskhakket estragon
Panering
1 spsk. dijonsennep
Revet skal af ½, usprøjtet citron
2 spsk. hakket, frisk basilikum
¾-1 dl fintsigtet rasp
Ca. 2½ dl færdig mornaysauce
Skyl og tør fisken og drys den med salt. Skær fileterne i portionsstykker. Tø spinaten op, hvis den er frossen og tryk den fri for væde. Blancher spinaten, hvis den er frisk, i 1-2 min. i kogende vand. Hæld spinaten i en sigte, skyl den koldt og tryk den fri for væde.
Fordel spinaten og estragon i et smurt, ildfast fad. Smør fisken med dijonsennep. Bland citronskal, basilikum og rasp. Vend den ene side af fileterne i raspen. Læg dem oven på spinaten med raspsiden opad. Sæt fadet 5 min. i ovnen ved 200°. Tag fadet ud og hæld væden fra, både fisk og spinat smider noget væde, som skal væk, så saucen ikke fortyndes og bliver slasket. Hæld mornaysaucen ved, den må ikke dække fileterne, så bliver skorpen blød. Sæt fadet øverst i ovnen 15-18 min. ved 250°. Giv små, faste kartofler eller brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Baconstegt mørbrad
Lasagne med par-
maskinke
HOLD MADEN FRISK
Lékués freshbags er ideelle til opbevaring af madvarer. De kan tåle fryseren, microovnen og opvaskemaskinen. En pose koster 149 kr. og kan købes her (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)