Stegt flæsk med persillesovs
(4 pers.)
12 skiver kogeflæsk
Salt og peber
30 g smør
Persillesovs og kartofler
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
Salt og peber
1 bundt hakket persille (der skal ikke være for lidt)
1 kg kartofler
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Flæsk: Drys flæsket med salt og peber. Kom smør på panden og lad det bruse op og skru så ned. Steg flæsket ca. 6 min. på hver side, til det er sprødt, og læg det på fedtsugende papir. Du kan kun stege 3-4 skiver ad gangen, så lun alle skiverne i et ovnfast fad i ovnen.
Persillesovs og kartofler: Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min. Smelt smørret i en gryde, afbag med mel og tilsæt mælken, til den jævner. Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min. Kom masser af hakket persille i og smag, hvordan persillens bitterhed gør alt for den lidt fade sovs.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
ER DU TIL MORMORMAD?
Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.
Find flere opskrifter her...
Kalvefrikassé
Sprængt oksebryst med peberrodssovs
Flæskesteg med æbler og svesker
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)