Opskrifter

Stegt flæsk med persillesovs

Søndag, 29. august 2010af Redaktion
God og klassisk ret

(4 pers.)
15 min. + 35 min. i ovnen

800 g svinebryst i skiver
1 kg små kartofler
1½ spsk. smør
3 spsk. hvedemel
4 dl mælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille
2 tsk. groft salt


Læg flæsket i ét lag på to bageplader med bagepapir og stil dem i ovnen ved 200° i 25 min. Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Vend flæsket og lad det stege i yderligere 10 min., til flæsket er gyldent og sprødt. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt og bring sovsen i kog under piskning. Lad den småkoge ca. 5 min. Smag til med salt og peber og tilsæt persillen. Lad flæsket afdryppe på køkkenrulle og drys med groft salt og server med en god råkost.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Se flere opskrifter her...
Risotto med laks og bønner
Pølsegryde for hele familien
Brændende kærlighed