1 kg laksefilet
2 usprøjtede citroner
2 spsk. Maldon sea salt
Skær laksen i tynde skrå stykker med en laksekniv. Drys med salt og dæk til. Stil koldt i 1 time. Skær citronen i tynde skiver og læg på fisken, og ved servering kan den tilsættes noget friskpresset citron, men den holder sig smukkest ved først at få citron til sidst. Serveres med surbrød.
FISKEN SKAL VÆRE FROSSEN
Det er vigtigt, at fisken har været frosset 5 døgn, inden man salter, og at man spiser fisken inden for det første døgn efter saltning. Rimmad laks er lettere og ikke så gennemtrængende at spise som røget laks.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere gode ideer til julefrokosten...
Skinke med rødvinskanel, sky og pærer
Stegt gåsebryst med fennikelkål
Tranebærtærte med marengs
3 slags sild
Citronsild med gin og Sherrysild