Opskrifter

Stegt ørred med savojkål og peberrodssauce

Onsdag, 28. september 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Stegt ørred smager skønt! I denne opskrift serveres den med grønt og en let sauce. Simpelt og lækkert!
(3 pers.)

Det skal du bruge til stegt ørred med savojkål og peberrodssauce:

2 spsk. smør 1½ spsk. hvedemel 4 dl mælk 2-3 spsk. fintrevet peberrod Salt og peber 1-2 tsk. citronsaft 600 g savojkål 1 halv side ørred (400-500 g) 1 spsk. raps- eller olivenolie Tilbehør: Kogte kartofler ½ citron i både Prøv også: Tortilla med røget ørred

Sådan laver du stegt ørred med savojkål og peberrodssauce

Smelt smørret i en kasserolle. Pisk melet i, til det samler sig med smørret. Spæd lidt ad gangen med mælken. Lad saucen koge sagte i 5 min. under hyppig omrøring. Tilsæt peberrod og smag til med salt, peber og citronsaft. Skær kålen i grove stykker, f.eks. i trekanter, og kom dem i en gryde med lidt vand i bunden og en smule salt. Lad kålen simre under låg, til den er mør. Skær fisken i 3 stykker. Steg disse i olie på en pande, til de er gyldenbrune på den ene side. Vend fisken om, sluk for varmen og tag den af panden efter 1 min. Krydr med salt og peber. Servér fisken med savojkål, kartofler, peberrodssauce og citronbåde. Prøv også: Dampet fisk med spinat og peberrodssovs