(4 pers.)
600 g udbenet laks
½ dl sukker
½ dl salt
Gnid laksen med salt og sukker. Kom den i en rummelig plastpose og læg den i køleskab. Tykke fileter skal saltes 1½-2 døgn, tyndere fileter 1 døgn. Vendes flere gange. Dup laksen tør og skær den vinkelret i tynde skiver, det giver lidt smallere, men pænere skiver end den traditionelle udskæring af laks.
Æggehak
3 hårdkogte æg
1 dl fintsnittet dild
1 dl fintsnittet persille
½ dl fintsnittet kørvel
1 tsk. ravigottesauce el. sødlig sennep
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Saft af ½ citron
Salt, peber
Snit krydderurterne fint. Hak æggene og bland dem med krydderurter og ravigottesauce. Rør olie og citronsaft i og smag til med salt og peber. Letsaltet laks kan holde sig en lille uges tid i køleskab.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
DAMP DINE RÅVARER
Damp dine råvarer i deres egen saft med dampboksen fra Lékué, og opnå den dybe og intense smag. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kylling marineret i balsamico med salat
Salat med kyllingelevertoast
Peach melba-mazarin med hinbærglasur
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)