Svinekæber med bønner og urtespelt
(4 pers.)
30 min. + 45 min. i gryde
8-10 svinekæber
Salt og peber
5 kviste timian
2 spsk. olivenolie
1 usprøjtet citron
150 g sorte eller brune, kogte bønner
150 g hvide, kogte bønner
200 g haricots verts
Dressing
1 spsk. balsamico
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
½ fed fintrevet hvidløg
Tilbehør
3 dl perlespelt
2 gulerødder
½ bundt persille
Brun svinekæberne i olie. Kom salt, peber, timian, citronskal og saft ved og skru ned. Læg låg på og lad det braisere (tilsæt evt. lidt vand) i ca. 45-50 min. Blancher de grønne bønner 5 min. i saltet vand, lad dem køle lidt af. Rør en dressing af balsamico, olie, salt, peber og hvidløg. Bland de tre slags bønner og hæld dressingen over. Kog perlespelten efter anvisning på pakken. Vend den med små tern af gulerødder, hakket
persille og lidt af stegeskyen fra
kæberne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Svinemørbrad med chokoladecrust
Roastbeef med rosmarin
Svinekebab med bulgur
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)