Havregrød og risengrød i mikroovn
Opskrift på havregrød i mikroovn
(1 pers.)
1 dl havregryn
2½ dl vand
En anelse salt
Sådan laver du havregrød i mikroovn
Kom havregryn, vand og salt i en tallerken. Kog 2 min. ved 900 watt og lad grøden hvile 2 min., den bliver fastere, mens den hviler. Smag til med salt. Hvis grøden bliver for stiv, røres lidt koldt vand i.
Se også: Top din havregrød fra mikroovn med æble og kanel
Opskrift på risengrød i mikroovn
(2 pers.)
1 dl grødris
5 dl mælk
½ tsk. salt
Sådan laver du risengrød i mikroovn
Kom ris og mælk i en stor skål og dæk med låg eller en tallerken. Kog ved 900 watt ca. 5 min., til mælken begynder at koge, hold øje med grøden, så mælken ikke koger over. Kog yderligere ca. 20 min. ved 250 watt. Rør rundt og tilsæt salt. Grøden bliver lidt fastere, når saltet røres i. Slut af med 2-3 min. ved 900 watt, til grøden har den rigtige konsistens.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen