(4 pers.)
40 min.
800 g hakket, magert svinekød (kan også lavesmed kalvekød)
1 tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt chili
1 nip stødt nellike
1 tsk. revet, frisk ingefær
2 æggehvider
Salt og peber
250 g ris
Evt. persille
Sovs
20 g smør
4 æbler
2 løg (evt. rødløg)
1 spsk. kraftig karry
20 g hvedemel
2 dl kogevand
1 dl piskefløde
Salt og peber
Tomater
Rør kødet med krydderier og saml farsen med æggehvider. Stil farsen koldt. Bring 1 l vand i kog, form boller i skestørrelse og kog dem 3-4 stykker ad gangen, til de alle er kogte. Kog risen efter anvisning på pakken. Skær æbler og løg i mindre stykker og steg dem forsigtigt i smørret i en gryde. Kom karry ved og lad det absorbere lidt fedtstof. Drys med mel og spæd med lidt af kødets kogevand. Smag til med salt og peber og rund af med lidt fløde. Serveres med kogte ris, evt. vendt med hakket persille, og en tomatsalat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Braiserede svinekæber med persillerødder
Kødboller i grønt med ris
Deller med champignoner og løgsovs