(4 pers.)
4 stykker laks med skind
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Smuldret brødkrumme fra 1-2 skiver halvgroft brød (ca. 30 g)
50 g blødt smør
Ca. 25 g mandelflager
TIP
Laksen kan forberedes og stå parat i køleskab lige til at sætte i ovnen. Saucen laves hurtigt, mens laksen er i ovnen.
Spis mandler og nødder
Både mandler og nødder hører til de fødevarer, hvor man får størst mulig næringsværdi ud af de kalorier, man har indtaget. Mandler og nødder er rige på E-vitamin og magnesium samt protein og kostfibre. Desuden indeholder de antioxydanter, hjertevenlige, enkeltumættede fedtsyrer, kalium, kalk, fosfor og jern.
Det anbefales, at man ofte spiser en håndfuld mandler/nødder, de er sunde, mætter og smager godt som snack og pifter mad og bagværk op
Sauce
1 dl fiskebouillon
1 tsk. majsstivelse
Revet skal og saft af
½ usprøjtet citron
2 æggeblommer
½ dl fløde el. mælk
Salt, peber og paprika
Skyl og tør laksen. Krydr stykkerne med 1 spsk. citronsaft, salt og peber. Rør brødkrumme, smør og 1 spsk. citronsaft sammen med håndmikser. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad og smør brødblandingen på kødsiden. Læg mandelflager tæt oven på brødkrummen. Sæt fadet i ovnen på øverste rille ca. 10 min. ved 225°.
Sauce
Pisk bouillon, majsstivelse og citronsaft sammen i en lille gryde og bring det i kog. Tag gryden fra varmen og pisk æggeblommer og fløde i saucen. Varm op under piskning, til saucen jævner, og smag til med salt, peber og paprika.
Server med persillekartofler og årstidens grønsager.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere retter med nødder...
Nøddepostej med grøntsager
Syltede valnødder
Nøddefarseret perlehøne med rispilaf
Nem pate med pistacienødder