Madeiragryde
Opskrift på madeiragryde og tilbehør
(6 pers.)
4 spsk. olivenolie
1 kg skært oksekød
4 rødløg
2 fed hvidløg
25 g tørrede svampe, evt. rørhatte
2 spsk. hvedemel
4 dl madeira
2 dl vand
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager1 dåse hakkede flåede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 usprøjtet appelsin
5 dl oksebouillon
Evt. lidt worchestersovs
500 g gulerødder
4 kviste timian
3 laurbærblade
Kartoffelmos:
1 kg store melede kartofler
75 g smør
Salt og peber
Evt. lidt mælk
Broccolisalat:
1 broccolibuket
1 rødløg
1 spsk. rødvinseddike
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
50 g valnødder
Sådan laver du retten
Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Brun dem af et par gange i en tykbundet gryde i lidt af olien og tilsæt mere olie efter behov. Tag kødet op. Pil rødløg og hvidløg, skær rødløgene i tynde både og hvidløgene i tynde skiver. Kom dem i gryden og steg i 2 min. Sæt svampene i blød i 5 min. Kom kødet tilbage i gryden. Drys med mel og lad det trænge ind i kødet. Tilsæt de udblødte svampe, madeira, vand, flåede tomater med væde og tomatpuré. Riv og pres appelsinen og kom skal og saft i gryden. Tilsæt bouillonen. Skræl gulerødderne, skær dem i halve eller kvarte og kom dem i gryden sammen med timian og laurbær. Bring det hele i kog, skru ned og lad retten simre i 2 timer, til kødet er mørt, og smag evt. til med worchestersovs.
Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kog dem møre i usaltet vand i 20 min. Hæld vandet fra og mos dem med smør, salt, peber og lidt mælk.
Skyl broccolien og del den i mindre buketter. Pil rødløget og skær det i både. Giv rødløget 10 sek. opkog i
lidt vand, hæld vandet fra og vend det med eddike, salt, peber og olie. Hæld løgblandingen over den dampede broccoli og drys med hakkede valnødder.