Tikka-kylling med tomat-agurkesalat
(6 pers.)
6 kyllingebryster uden ben, med skind
2 spsk. friskreven ingefær
4 fed hvidløg
1½ dl tyk 10 % yoghurt
2 spsk. jordnøddeolie
2 spsk. tikka masala
Evt. lidt ekstra stødt koriander
Salt og peber
6 modne blommetomater
1 agurk
1 hakket rødløg
1 dl hakket frisk koriander
Salt og peber
Rør ingefær, hvidløg, yoghurt, olie og masala sammen. Smør kyllingen med blandingen. Drys med salt og peber, og stil evt. koldt 1-2 timer. Grillsteg på pande eller over kul ca. 20 min. i alt. Server med både af lime og salat af tomat, agurk og løg i små stykker vendt sammen med salt, peber og koriander.
Tikka-kyllingen kan indgå i et større indisk inspireret måltid. Vi kan f.eks. foreslå: Stærke rejer i myntesovs, Kardemommeis og Ingefærkage.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen