Prinsessens jordbærlagkage
(3 stk.)
6 æg
150 g sukker
1 tsk. vaniljeekstrakt (el. vaniljekorn)
125 g sigtet hvedemel
3 spsk. smeltet smør
Evt. lidt jordbærsaft (el. likør til de voksne)
Fyld
125 g usaltet smør
500 g flormelis
10 mosede jordbær
Pynt
Hele jordbær og evt. ribs
Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt. Kom vaniljeekstrakt i og fold mel og smeltet smør i. Bages i bradepande med bagepapir i 6-8 min ved 180°. Dejen må ikke være fast men stadig blød som til roulade. Stik 12 cirkler (ca. 7 cm i diameter) ud af dejen (eller mere) og afkøl. Pisk smør med flormelis og mosede bær og læg det mellem kagelagene, som minilagkeger med 4 lag og smør det udenom, så det dækker helt. Pynt med bær og server som dessert eller til kaffen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere desserter med bær...
Italiensk valnøddekage med ananas og blåbær
Trifli med tranebær og granatæble
Klistret chokoladekage med kirsebær
Marengs med jordbær