Oksebøffer med morkler og kartoffeltårn
(2 pers.)
1 stor bagekartoffel
1 courgette
Salt og peber
Olivenolie
2 fileter af angus-oksekød, ca. 175 g hver
4 hele skalotteløg
4 morkler (el. stykker af morkler)
1 hakket skalotteløg
2 dl kalvefond
2 spsk. cognac
Salt og peber
Morkler
Skræl kartoflen og skær i 3 mm tynde skiver. Skær courgette i samme tynde skiver. Læg dem som stabel skiftevis med salt og peber og lidt olie mellem hvert lag. Bag dem i ovnen ved 180° i 30 min. Læg pillede, hele skalotteløg i ovnen sammen med kartoflerne og dryp med olivenolie. Kom hakket skalotteløg i en lille gryde og sauter i lidt smør eller olie. Tilsæt morkler og efter 2 min. kalvefond. Kog ind i 10 min. og rund af med cognac, salt og peber. Steg bøfferne drysset med salt og peber ca. 2-3 min. på hver side ved høj varme og server straks med kartoffeltårn og morkelsauce.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter her...
Svinemørbrad med flødestuvede svampe
Pasta med svampe
Fasanbryst i æble-nøddesauce