Fiskespid med bagt spidskål
Fiskespid bør altid laves med fileter af fast fisk, der kan holde sammen, når de får den kraftige grillvarme. Fiskestykkerne må heller ikke være alt for små, så bliver de tørre på grillen.
På Madeira har jeg smagt spid med forskellige typer atlanterhavsfisk krydret med laurbærblade og løg - en ganske enkel sammensætning, som smager dejligt, og som også kan laves med gode, danske fisketyper.
(4 pers.)
Spid
700 g forskellige fileter af fast fisk, f.eks. havtaske eller laks, helleflynder, små blæksprutter eller store rejer
8 laurbærblade
1 stort løg, delt, så løgskællene falder fra hinanden
Salt
Olivenolie
Tilbehør
1 stort spids- eller sommerkål
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg
Salt og peber
50-75 g salatost
2 spsk. balsamico
Tænd ovnen på 200°. Del kålhovedet i 4 dele. Halvér hvidløget. Læg kålen på en plade med bagepapir og gnid kålsiderne med hvidløg, olie, salt og peber. Sænk ovntemperaturen til 175° og bag kålen så godt som mør på 20-30 min.
Spid: Stik fisken skåret i ensartede stykker på grillspid. Hvis nogle af fiskestykkerne er tynde, lægges de dobbelt, inden de stikkes på spiddene. Skift mellem fisk, laurbærblade og løgskæl. Pensl spiddene med olie og krydr med salt og peber. Grill dem ca. 4 min. på hver side ret tæt ved gløderne. Spiddene kan også steges på grillpande.
Servér med spidskålen drysset med salatost og godt brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Prøv også disse retter...
Spidskålsflan med bacon
Blomkålsuppe med rejer og pestosnitter
Kylling i kål
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)