Ferskenparfait med jordbær
(6 pers.)
3 modne ferskner el. nektariner
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis
2½ dl piskefløde
Revet skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk. fersken- el. citruslikør (kan evt. udelades)
Tilbehør
500 g jordbær
2 spsk. flormelis
Skræl fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker. Kør dem til pure i blender og gem 1/3 til pynt. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk ferskenpureen i. Pisk fløden stiv og bland den i æggene sammen med citronskal og likør. Frys isen mindst 5-6 timer.
Skyl og nip jordbærrene, skær dem i skiver eller halve og drys dem med flormelis. Lad dem stå en times tid, til de safter. Klip kopperne op og tag isen ud på tallerkener. Server med jordbær og ferskensauce.
Dessertopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her, for at se flere desserter med jordbær og rabarber...
Prøv også...
Jordbærsalat med avocado
Cremebrûléetærte med jordbær