Citrusdessert med fromage, sorbet og karamelknas
(6 pers.)
Fromage
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
50 g sukker
Saften af 1½ citron
Revet, usprøjtet skal af ½ citron
1 dl piskefløde
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
1½ blad husblas
Sorbet
Saften af 4 appelsiner
Skallen af 1 usprøjtet citron
Sukkerlage
120 g sukker
1 dl vand
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
100 g grofthakkede mandler
100 g sukker
Sprøde tuile (småkager)
50 g usaltet smør
½ dl æggehvide
50 g flormelis
50 g hvedemel
Revet, fast, bornholmsk lakrids
Pisk æggeblommer luftige med sukker. Rør citronskal i. Udblød husblas i koldt vand i 5 min. og smelt det over vandbad. Fortynd med citronsaft og rør grundigt ud i æggesnapsen. Lad den lige sætte sig i 5 min., mens hvider og fløde piskes stift hver for sig. Vendes i og fyldes i små forme og stivner i køleskabet. Sukker smeltes på pande, og mandler kommes i. Knuses til hård nougat. Vand og sukker smeltes sammen og appelsinsaft kommes i. Røres på ismaskine til halvfrossen eller stilles i fryseren med et par ganges omrøring, og så kommes en letpisket æggehvide i. Fryses
Til tuiles smeltes smørret i en gryde og piskes glat med resten af ingredienserne. Tag et stykke pap, skær et trekantet hul og brug det til form, hvor du smører dejen ud på bagepapir til trekantede kager. Bages ved 170° i 10 min. til gyldne og tages ud og op af formen. Kan rulles varme om kagerulle og derved danne buer.
Anrettes med fromage, skefulde af sorbet, tuilles og revet, fast lakrids over.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Citron-pannacotta med florentinere
Oksesteg med skalotteløg, bearnaise og marinerede bønner
Ærtesuppe med pocherede østers
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)