Ærtegazpacho
(4 pers.)
1 lille, pillet skalotteløg
1 agurk på ca. 150 g
100 g tomater, gerne gule
175 g friske el. fine, frosne ærter
125 g grønne druer uden sten
1 skive honningmelon på ca. 75 g uden skræl
1 fed hvidløg
4 dl kold grønsagsbouillon
1 tsk. citronsaft
1 spsk. lys balsamico
1 spsk. god olivenolie
Salt
Flydende honning
Sambal oelek el. tabascosauce
Pynt
Snittede snapærter
TIP
I stedet for sambal oelek kan suppen mikses med lidt frisk, grøn chili.
Pil skalotteløget og del det. Skær agurken i grove tern og halver tomaterne. Miks alle grønsagerne fint i en blender og tilsæt bouillon. Smag suppen til med citronsaft, balsamico, olivenolie, salt, honning og en anelse sambal oelek eller tabasco. Lad stå et par timer i køleskabet inden serveringen. Snit snapærterne i strimler. Hæld suppen i små skåle og pynt med snapærterne. Server som forret med brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Pestodip
Ærtesuppe med bacon
Gazpacho
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)