Siciliansk oksegryde
(6 pers.)
1 kg oksekød i mindre stykker (skank, bov eller hals)
Salt og peber
75 g pancetta (italiensk "bacon")
2 spsk. olivenolie
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
2 gulerødder
4 stilke bladselleri
1 stort bundt persille
1 lille bundt rosmarin
4 laurbærblade
4 små tørrede chili
2½ dl rødvin
4 dl tomatsovs
100 g små, sorte oliven
50 g tørristede pinjekerner
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
Skær pancettaen i mindre stykker og brun dem i olie. Tag dem op. Brun kødet, drysset med salt og peber, i fedtet, der er tilbage i gryden. Løg, hvidløg og chili tilsættes. Gulerødder, bladselleri og det meste af persillen hakkes fint og blandes. Resten af persille, rosmarin og laurbær bindes til en buket.
Rødvin og tomatsovs hældes ved kødet, og der tilsættes pancetta igen. Buketten lægges ved, og grønsagsblandingen lægges øverst. Låg på, og gryden småsimrer i 2½ time ved meget lav varme.
Oliven, pinjekerner, citronsaft og -skal tilsættes, og der smages til. Buketten fiskes op, og der drysses med frisk persille. Serveres med landbrød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere gryderetter her...
Aromatisk kyllinge-
gryde
Arabisk grønsags-
gryde
FINE FARVER
I Familie Journals shop kan du lige nu købe 4 stk. melaminskåle i flotte farver. (link fjernet)
Opbevaringsskålene har praktiske lufttætte låg og tåler frost. Prisen er 249 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)