(4 pers.)
25 min. + 4 timer på frost
3 pærer
2 spsk. vand
1 tsk. sukker
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
½ stang vanilje
1½ dl piskefløde
100 g solbær
½ vaniljestang
1 spsk. sukker
1 spsk. mandelflager
Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kog pærer, vand og sukker ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos pærerne, lad dem køle af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps og vend pæremosen heri. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i.
Hæld ismassen i en fryseegnet form og frys isen i 2 timer, til den er grødet i konsistensen. Blend solbærrene med vaniljekorn og smag til med sukker. Vend solbærrene i pæreisen, uden de bliver blandet helt sammen, og frys den i yderligere 2 timer. Tag isen ud 20 min. før servering, anret isen som kugler og pynt med mandelflager.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Springform i silikone
Springformen er den perfekte kombination af platin silikone og ceramic. Slipper let, er 100 % tæt og bestandig overfor skrammer.
Formen koster 269 kr. og kan købes her... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Vaniljetoppe med rødvinspærer
Hindbæris med lakrids
Limedessert med knas
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)