Birgits jordbærtærte
Ingredienser til jordbærtærte
115 g mel
50 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
50 g blødt smør
50 g sukker
200 g marcipan
1 æggehvide
30 g mørk chokolade
2½ dl mælk
½ brev kagecremepulver
1¼ dl piskefløde
250 g jordbær
Sådan gør du
Hak mel og smør sammen, bland sukkeret i og saml dejen med æggeblommen. Rul dejen ud og put dejen i en smurt 23 cm tærteform. Pisk smør, sukker, marcipan og æggehviden sammen og fordel det i tærtebunden. Bag tærten ved 200° i 20 min., pensl med smeltet chokolade og lad den afkøle. Bland mælken med kagecremepulveret under piskning og stil den på køl. Pisk fløden til skum, vend den i cremen og fordel den over kagen. Skyl jordbærrene, skær dem i skiver og fordel dem over tærten.
Bageopskrift: Birgit Ringgaard
Find flere opskrifter her...
Bagt jordbærkage
Kiwitærte
Appelsinkage med jordbær
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)