Æble-mazarinkage
Ingredienser til æble-mazarinkage
(6-8 stk.)
Bund
120 g hvedemel
100 g smør
1½ spsk. sukker
1 æggeblomme
Fyld
150 g marcipan
75 g smør
1 æg
1 æggehvide
1 tsk. kardemomme
2 æbler
1 dl appelsin- el. abrikosmarmelade
Tilbehør
Flødesum eller vaniljeis
Fremgangsmåde til æble-mazarinkage
Bund: Bland mel, smør og sukker til en grynet masse og saml dejen med æggeblommen. Beklæd en form på ca. 20 x 28 cm med dejen og stil den i køleskab, mens du laver fyldet.
Fyld: Riv marcipanen og bland den med smørret. Tilsæt æg og æggehvide og rør til en glat masse. Rør kardemommen i og fordel massen i bunden. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær det ene æble i skiver og det andet i tynde både. Læg æbleskiverne i midten og bådene i siderne.
Bag kagen nederst i oven ved 200º i 30-35 min. Afkøl kagen let. Varm marmeladen og pensl kagen med den. Byd flødeskum eller vaniljeis til kagen.
Tip: Rør lidt vaniljesukker i flødeskummet.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Æblemuffins
Marmorkage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!