Æblepie med brombær
Ingredienser til æblepie med brombær
(4 pers.)
500 g aromatiske æbler, gerne gråsten
Ca. 100 g sukker
Ca. 25 g smør
300 g brombær
Mørdej
125 g mel
75 g smør
4 spsk. sukker
2 spsk. cremefraiche
Æg til pensling
Tilbehør
Flødeskum
Fremgangsmåde til æblepie med brombær
Skræl æblerne, skær dem i både og skær kernehuset væk. Kom æbler og smør i en gryde og lad æblerne mørne under låg ved jævn varme på ca. 5 min. Køl æblerne lidt af og smag dem til med sukker. Skyl bærrene, læg dem i bunden af en smurt tærteform eller et ildfast fad og drys dem med sukker. Fordel æblerne over bærrene.
Mørdej: Smuldr mel og smør. Tilsæt sukker og cremefraiche og saml dejen. Læg den koldt en halv times tid. Rul mørdejen ud og læg den som låg over tærteformen. Tryk dejen godt til langs formens kant og skær det overskydende dej fra. Lav evt. lidt dekoration af resten af dejen. Pensl låget med æg. Bag pien ca. 35 min. ved 200° midt i ovnen. Servér den lun, men ikke brændende varm, med flødeskum.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Æblemuffins
Æblemazarin
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)