Bagte rabarber med sorbet og basilikum-marengs
(4 pers.)
Sorbet
500 g rabarber
175 g sukker
½ dl vand
½ vaniljestang
Evt. lidt citronsaft
Bagte rabarber
300 g rabarber
125 g sukker
½ vaniljestang
1 usprøjtet citron
1 tsk. kanel
½ dl vand
Marengs
2 æggehvider
150 g sukker
1 bundt basilikum
Lidt citronsaft
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Sorbet: Skær rabarberne i mindre stykker. Kog dem med lidt vand, sukker og flækket vaniljestang. Kog, til det er mørt, og rør det ensartet. Kør det på ismaskinen eller frys det og blend det og frys det igen.
Bagte rabarber: Skær rabarberne på skrå i lige store stykker. Vend dem med sukker, revet citronskal, vaniljekorn og kanel. Kom lidt vand i en lille, ildfast skål og læg rabarberstykker i. Sæt skålen i ovnen ved 150° i ca. 20 min., til de er møre, men faste.
Marengs: Blend sukker og basilikum. Pisk æggehviderne stive, pisk sukker- og basilikumblandingen i. Rør dejen glat med lidt citronsaft. Kom dejen i en tylle og sæt små toppe på bagepapir. Bag ved 100° i ca. 40 min., til de er sprøde.
Tip: Vaniljesmagen træder bedst frem, hvis du skraber kornene ud af den flækkede vaniljestang.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med rabarber
Ymerfromage med
rabarberkompot
Rabarberkoldskål
med kammerjunkere
Rabarbergrød
Bagt rabarber-oste-
kage
Rabarber i bedste-
farskæg
Klik her for mange flere opskrifter med rabarber og jordbær
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)