Rabarberkoldskål med kammerjunkere
(4 pers.)
5 æggeblommer (pasteuriserede - 100 g)
75 g rørsukker
½ l tykmælk
½ l kærnemælk
200 g rabarber
75 g sukker
½ stang vanilje
1 spsk. sukker
2-3 spsk. vand
Kammerjunker:
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g sukker
100 g smør
½ dl kærnemælk
½ vaniljestang
1 æg
½ usprøjtet citron
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Kammerjunker: Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland med lidt sukker. Bland med resten af sukkeret, mel, bagepulver og revet citronskal. Hak smørret i melet og saml dejen med æg og kærnemælk. Tril dejen til en tynd pølse og sæt den i køleskabet i et par timer. Skær ud i passende tykkelse og bag ved 175° i ca. 10 min. Flæk kagerne og bag dem ved 100° i ca. 40 min.
Rens og skær rabarberne i mindre sty kker. Tag en enkelt stilk fra og snit den i tynde strimler, råmarinér dem med 1 spsk. sukker. Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og korn-o g vaniljestang i ca. 10 min. Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 min. Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk. Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt. Server med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rødgrød med fløde
Rabarbergrød
Pavlova
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)