Indisk gulerodsdessert
(4-6 pers.)
500 g gulerødder
1 l mælk
200 g sukker
100 g smør
7-8 frø fra grønne kardemomme-kapsler
100 g (pistacie)-nøddekerner
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Hak nøddekernerne. Kom gulerødder, mælk, sukker, nøddekerner og kardemomme i en stor slip let-gryde og bring det i kog. Dæmp varmen og kog uden låg under omrøring, når vejen falder forbi, til væden er dampet af. Det tager et par timer. Varm smørret på en stegepande. Tilsæt gulerodsblandingen og fortsæt stegningen under jævnlig omrøring ved middelvarme ca. 15 min., til det er tørt og rødligt.
Server desserten kold eller varm med cremefraiche eller græsk yoghurt. Til kold servering hældes gulerodsblandingen i en rund form foret med bagepapir.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kold æblesuppe
Pandekager med portvinsmarinerede vindruer
Æblekage med ristet havre