Marokkansk lammetærte
(2-3 pers.)
Dej
3 dl speltmel
40 g smør
1 tsk. salt
Fyld
400 g hakket lammekød
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
1 lille courgette i små tern
1 spsk. olivenolie
1 dl rosiner
50 g smuttede mandler
1 spsk. marokkansk blandingskrydderi (ras el hanout el. Kille Ennas egen blanding)
1 tsk. kanel
Salt og peber
1 dl vand
8 cherrytomater
Frisk koriander
50 g feta
TIP
- Tærte: Fyldet lægges ned i dejen.
- Pie: Dejen lægges over fyldet.
- Quiche: Dejen nederst og en æggemasse over.
Kom mel, smør og salt i foodprocessorer og blend med lidt vand, til dejen er samlet. Rul den ud på lidt melet bord og kom i en rund 22 cm tærteform. Forbag 20 min. ved 180° med alufolie langs kanten. Kom kødet i en gryde og svits det med løg, hvidløg og courgette. Tilsæt rosiner, krydderier og mandler og kom vand ved. Lad det småstege i 10 min. Kom fyldet i den forbagte tærtebund og giv den 10 min. til i ovnen ved 180°. Drys med feta og koriander ved servering og giv grøn salat til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere lækre tærter
Quiche lorraine
Pie med spinat og ost
Tærte med brieost