Ingredienser til ostetærte
(4 pers.)
Dej
220 g hvedemel
¼ tsk. cayennepeber
Et nip salt
125 g koldt smør
Lidt vand
Fyld
75 g Danbo
75 g Vesterhavsost
75 g dansk gedeost eller fåreost
1 spsk. olivenolie
1 stort, hakket løg
1 fed hakket hvidløg
2 store æg
3 spsk. cremefraiche (18 eller 38%)
1½ dl piskefløde
¼ tsk. sennep
1 bundt hakket purløg
Fremgangsmåde til ostetærte
Saml dejen til en god mørdej, der skal hvile 30 min., før den rulles ud. Beklæd en smurt tærteform med dejen og blindbag den, dvs. læg bagepapir over dejen og fyld formen med tørrede ærter. Bag tærten i 15 min. ved 200º. Tag den ud og fjern snydefyldet. Riv ostene groft og rør alle ingredienser til fyldet sammen og fyld det i tærten, der bages 35 min., til den er fast og gylden.
Servér med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Løgsuppe med ostelåg
Små lasagner med ricotta og tigerrejer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)