3 slags sild til julefrokosten
KARRYSILD
(8 pers.)
200 g marinerede gammeldags modnede sild (drænet vægt)
1½ cox orange æble i tern
2 hårdkogte æg i både
2 kogte kartofler i tern
Dressing
1 dl cremefraiche 18%
½ dl mayonnaise
1 tsk. mild karry
Salt og peber
Pynt
2 tomater i både
Skær de marinerede sildefileter i mindre stykker og læg dem lagvis med æble i tern, æg i både og kartofler i tern. Rør dressingen sammen og hæld den over. Lad det trække mindst 1 time og gerne natten over. Rør først rundt ved servering. Pynt med tomater og måske lidt mere æg.
RØDE SILD
(8 pers.)
2 dåser matjesfileter
1 dl rødvinseddike
2 dl rødvin
1-2 spsk. muscovado-sukker el. farin
3 enebær
1 cm ingefær
2 rødløg i både el. ringe
Vin, eddike og sukker koges sammen og afkøles. Let knuste enebær og fintrevet ingefær kommes i. Løgene skæres i ringe og lægges i lagen. Sildene skæres i store stykker, lægges lagvis med løgene og overhældes med dressingen.
HVIDE SILD MED URTER
(8 pers.)
1 glas marinerede sild
1 porre
1 rødløg
2 gulerødder
Lidt frisk peberrod
Hele sorte peberkorn
1 dl hvidvin
2 dl hvidvinseddike (el. mild hvid balsamico)
Evt. 1 kvist dild
Sildene skæres i store stykker. Grønsagerne renses og skæres i ringe. Peberrod høvles groft. Lægges i lag i fad eller sylteglas og overhældes med eddike og vin. Der lægges hele peberkorn ved og kan evt. pyntes med dild.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere lækkert til julefrokosten...
Rimmad laks
Skinke med rødvinskanel, sky og pærer
Stegt gåsebryst med fennikelkål
Tranebærtærte med marengs
Risalamande