(6-8 pers.)
2½ kg svineskank af forparti med benet fjernet, stegen snøret og fedtkanten ridset
2 tsk. friskhakket timian
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Chutney
1 spsk. olivenolie
2 løg, hakket fint
1 rød chili uden kerner, hakket fint
4 spiseæbler
4 spsk. æblecidereddike
4 spsk. sukker
1 kvist timian
Tilbehør
Salat af iceberg, snittede asparges, avocado, saltede mandler
Groft brød eller flutes
Snør stegen og læg den i et ovnfast fad, rids den grundigt i skindet og bland timian, salt, peber og fennikelfrø til en masse, der gnides i skindets riller. Brun stegen ved 240° i 30 min. Tag stegen ud, dæk med alufolie og stil den tilbage ved 120° i 5 timer. Lav så chutney ved at småkoge løg og chili i olien i en pande i 5 min., til de er bløde. Tilsæt æbletern, eddike og sukker samt ½ dl vand. Læg låg på og småkog i 20 min. Mos det igennem til en grov masse og kom timianblade ved. Alt dette kan man lave 2 dage før servering. Lav salat og sæt ovnen på 240° og giv stegen 30 min. ekstra, så skindet bliver sprødt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT FORÅRSFARVET SKÅL
Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Sennepspaneret lammebryst
Braiseret oksekød i gryde
Skinke med spidskålssalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)