(4 pers.)
1 spsk. olivenolie
2 gulerødder, hakket
2 løg, hakket
6 fed hvidløg i skal
Lille bundt timian
2 laurbærblade
2 lammebryststykker uden skind og fedtkant, men med ben
1 flaske tør hvidvin
4 spsk. engelsk sennep
100 g daggammel brødkrumme
1 spsk. olivenolie
Salat
2 bundter brøndkarse
500 g dadeltomater
1 agurk i små tern
Græskarkerner
Citron-olivenolie-dressing
Tilbehør
Kogte, små kartofler
Vend gulerødder, hele hvidløg og hakket løg rundt med olie og kom det i et ildfast fad, der sættes i ovnen ved 180° i 5 min. Vend så timian og laurbær i. Læg salt og peberdryssede lammestykker over og hæld vinen ved samt 3 dl vand. Dæk retten med alufolie, så den ikke udtørrer. Sæt retten i ovnen i 2½ time ved 160°. Træk så benene ud af det let afkølede lam. Afkøl braiseringsbunden med suppe og grønsager. Alt dette kan gøres 2 dage i forvejen. Pensl kødet med sennep og vend stykkerne i smuldret krumme. Sæt det i 200° varm ovn og steg i 30 min. Løft fedtlaget af suppen med grønsager og varm resten op. Kog kartofler og lav salat. Skær kødet i passende firkanter og server.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT FORÅRSFARVET SKÅL
Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Braiseret oksekød i gryde
Langtidsstegt svineskank
Marineret kyllingebryst og salat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)