Hakkebøf med ovnstegte franske grønsager
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/88a46bee313c4b688bd62791096f589b.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(4 pers.)
20 min. + 1 time i ovnen
800 g hakket oksekød
Salt og peber
Lidt olivenolie til stegning
5 modne tomater i skiver
2 rødløg i skiver
2-3 courgetter i skiver
1 lille aubergine, halveret på langs og i skiver
2 kviste timian
2 laurbærblade
4 fed finthakket hvidløg
½ dl olivenolie
Salt og peber
Tilbehør
Tzatziki og groft brød (Se opskrift på tzatziki her)
Begynd med grønsagerne, der gøres i stand og skæres som beskrevet. Læg grønsager i ildfast fad i lag på højkant. Drys med salt, hvidløg og olivenolie og stil det i ovnen ved 170° i 1 time. Form hakkebøffer af kødet og steg på grill eller grillpande ca. 8 min. på hver side. Server med tzatziki og brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Svinemørbrad med sommersalat
Krydrede oksespid med paprikaspid
Braiseret oksebov med urter