Husk proteinerne under dit vægttab!
Af Tatjana Albinus
Protein er kroppens byggesten og hjælper til at opretholde muskelmassen under et vægttab. Protein stabiliserer blodsukkeret, og så mætter det forrygende godt.
Kød, fisk og fjerkræ er gode kilder til protein. Men sørg for at variere dit kødindtag og spar på det røde og forarbejdede kød.
Minioversigt over de forskellige kødtypers proteinindhold:
• Tun: 27 g
• Kylling: 26 g
• Rejer: 24 g
• Roastbeef: 22 g
• Røget laks: 21 g
• Æg: 13 g
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk Følg Tatjana på hendes blog:
http://tatjanasmad.blogspot.dk/
Proteiner i mælkeprodukter
Mælkeprodukter har forskelligt næringsindhold, så det er ikke ligegyldigt, hvad du spiser til morgenmad eller laver dressing af.
Gå efter højt proteinindhold, da protein mætter godt.
Oversigt over de mest anvendte mælkeprodukter:
Bemærk: Der kan dog være forskel fra mærke til mærke, så tjek deklarationen.
• Skyr: 11 g protein, 3,5 g kulhydrat
• Fromage frais: 8,5 g protein, 4,2 g kulhydrat
• Græsk yoghurt: 6,3 g protein, 4,3 g kulhydrat
• Yoghurt naturel: 3,8 g protein, 3,8 g kulhydrat
• Cremefraiche 38%: 2,1 g protein, 2,7 g kulhydrat.
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Kom i gang i dag!
Køb Lavkarbo-hæfterne i vores webshop
Efter mange forespørgsler, kan du nu købe Lavkarbo- hæfterne vores webshop. Alle fire tillæg indeholder spændende opskrifter som sikrer dig et vægttab og ikke smager af kedeligt slankemad.
Hvert tillæg koster kun 20,-
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød