Opskrifter

Husk proteinerne under dit vægttab!

Mandag, 13. maj 2013af Redaktion
Under væggtab er et højt proteinindtag vigtigt for at opretholde muskelmassen - og så mætter det godt. Her får du to oversigter over proteinindholdet i en række kødprodukter og mælkeprodukter.

Af Tatjana Albinus

Protein er kroppens byggesten og hjælper til at opretholde muskelmassen under et vægttab. Protein stabiliserer blodsukkeret, og så mætter det forrygende godt.

Kød, fisk og fjerkræ er gode kilder til protein. Men sørg for at variere dit kødindtag og spar på det røde og forarbejdede kød.

Minioversigt over de forskellige kødtypers proteinindhold:

Tun: 27 g
Kylling: 26 g
Rejer: 24 g
Roastbeef: 22 g
Røget laks: 21 g
Æg: 13 g

Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana

Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.

Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk Følg Tatjana på hendes blog:
http://tatjanasmad.blogspot.dk/

Proteiner i mælkeprodukter

Mælkeprodukter har forskelligt næringsindhold, så det er ikke ligegyldigt, hvad du spiser til morgenmad eller laver dressing af.

Gå efter højt proteinindhold, da protein mætter godt.

Oversigt over de mest anvendte mælkeprodukter:

Bemærk: Der kan dog være forskel fra mærke til mærke, så tjek deklarationen.

Skyr: 11 g protein, 3,5 g kulhydrat
Fromage frais: 8,5 g protein, 4,2 g kulhydrat
Græsk yoghurt: 6,3 g protein, 4,3 g kulhydrat
Yoghurt naturel: 3,8 g protein, 3,8 g kulhydrat
Cremefraiche 38%: 2,1 g protein, 2,7 g kulhydrat.


Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo

Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren

Kom i gang i dag!

Køb Lavkarbo-hæfterne i vores webshop

Efter mange forespørgsler, kan du nu købe Lavkarbo- hæfterne vores webshop. Alle fire tillæg indeholder spændende opskrifter som sikrer dig et vægttab og ikke smager af kedeligt slankemad.

Hvert tillæg koster kun 20,-