Kanel-kærlighed
Ingredienser til Lavkarbo/Low Carb-brødkage
200 g hørfrø
150 g solsikkekerner
50 g hvedeklid, gerne groft
1 spsk. bagepulver
1 spsk. Fiberhusk
2 spsk. kanel
6 æg
50 g smør
1 dl fløde
2 dl Sukrin
Ca. 300 g cremefraiche
KØB LAVKARBO-TILLÆGGENE I FAMILIE JOURNALS SHOP
Nu kan du købe Familie Journals første og andet tillæg medLavkarbo-kuren
som download.
Her får du en introduktion til
slankekuren samt
mange siders
lækre opskrifter. Få fat i kuren på: www.familiejournal.dk/shoplavkarbo
Fremgangsmåde
Knus hørfrø og solsikkekerner fint - f.eks. i en morter. Jo finere, du knuser dem, desto bedre bliver konsistensen. Bland resten af det tørre med de knuste frø og kerner. Smelt smørret og bland det i den tørre blanding sammen med fløden.
Bland æg, cremefraiche og Sukrin i en stor skål. Tilsæt frøblandingen.
Hæld dejen i en brødform og bag det ved 190° i 1 time og 20 min. Afkøl brødet.
Skær brødet i skiver, læg dem i portionsposer og opbevar dem i fryseren. Brødkagen er nem at riste i en brødrister.
Tip 1
Brødkagen smager godt med Philadelphia-ost og lidt Lavkarbo-syltetøj. Du kan også udelade Sukrin - så får du en mindre sød variant.
Tip 2
Du kan variere opskriften på brødkagen her ved at bruge 1 spsk. nellike og 1 spsk. kardemomme sammen med kanel. Så bliver brødet som en krydderkage.
Lavkarbo-opskrift: Unni Brekke
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop (link fjernet)
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød