Ristede andekartofler og krydrede rosenkål
(4 pers.)
1 kg små vaskede kartofler
1 dl andefedt
2 spsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ dl hakket frisk timian
500 g rosenkål
1 hakket skalotteløg
35 g smør
Frisk, revet muskatnød
Salt og rosa peber
Del kartoflerne i halve og vend dem med salt, peber og andefedt. Stil dem i ovnen ved 225° i 30 min. Tag dem ud og vend med timian. Dette kan gøres, mens du laver andre ting i ovnen, og så skal de lige til sidst have 5-10 min. ved 200-250° afhængigt af, hvad du ellers laver i ovnen.
Rosenkålen snittes meget fint. Skalotteløg og kål lynsteges i smeltet smør og krydres med salt, rosa peber og godt med friskrevet muskatnød. Serveres til, evt. drysset med lidt rosa peberkorn.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere lækre juleopskrifter...
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner
And med tyttebærsovs og rødkål
Flæskesteg med æbler og svesker
Se flere lækre juleopskrifter på magasinetmad.dk (link fjernet)
Se her, hvis du har brug for førstehjælp i julekøkkenet (link fjernet).