Opskrifter

Tjubang bounty

Lørdag, 5. januar 2013af Redaktion
Her får du en sød smagsprøve på det fjerde Lavkarbo-tillæg fra Familie Journal nr. 2, 2013 med lækre kager, desserter og andet guf

Low Carb eller Lavkarbo?

Hvis du skærer voldsomt ned på kulhydraterne i din kost, får du både et stabilt blodsukker og en stabil vægt, ja, du kan endda "risikere" at tabe dig.

Denne slankestrategi er på engelsk kendt som "Low Carb", mens nordmændene kalder den for "Lav-karbo" (karbo = kulhydrater).

Vi har adopteret ordet fra dem og serverer i de kommende uger masser af lækre lavkarbo-retter - både i bladet og på familiejournal.dk.

Ingredienser til chokoladebarer

(15 stk.)

1 dl Sukrin
3 spsk. kokosolie
1 usprøjtet appelsin
1 dl kokosmælk
1 dl fløde
200 g revet kokos eller kokosflager
150 g mørk chokolade (70-80%)

Fremgangsmåde

Smelt Sukrin og kokosolie i en gryde. Skyl appelsinen og riv skallen fint. Halvér appelsinen og pres saften ud i gryden.

Tilsæt kokosmælk, fløde, kokos og rør det sammen. Sæt det på køl i en time.

Form dejen til aflange stykker og læg dem i fryseren i en time.

Smelt chokoladen over vandbad. Dyp de frosne kokosstykker i chokoladen og opbevar godbidderne i køleskabet.

Tip: Kan også laves uden appelsin.

Lavkarbo-opskrift: Thorun Ranes


Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.

Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost

Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-vafler
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød