(4 pers. hovedret)
400 g pillede jomfruhummerhaler (nettovægt)
1 l hummerfond
4 dl risottoris (aborio eller lign.)
3 skalotteløg
2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg
2 dl hvidvin
30 g smør
50 g revet parmesan
1 bdt. hakket persille
Hak løg og hvidløg og sautér dem i olivenolie, tilsæt risene. Vend rundt i risene og hæld vinen ved, når de begynder at sætte sig fast i gryden. Tilsæt 1-2 dl hummerfond, når vinen er kogt ind, lad den koge ind og tilsæt igen 1-2 dl hummerfond. Fortsæt med at tilføre fond, til risene er møre, og er som en lind grød. Vend jomfruhummerhalerne i og kog dem møre på ½ min. Vend hakket persille, smør og revet parmesan i. Kan justeres med lidt vand og smages til med salt og peber.
Spises straks.
Tip: Hummerfond kan koges på skaller og hoveder eller købes færdig.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Jomfruhummere...
Kartoffelmad med
Læsøhummer
Persillesuppe med
jomfruhummere
Jomfruhummer med
brombær, svampe
og kålpuré
Grillede jomfruhum-
mere med pesto
Hummertårn
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)