Kartoffelkager med røget laks og estragoncreme
(8 pers.)
1 hakket løg
2 store æg
2 spsk. hvedemel
900 g bagekartoffel, skrællet og revet groft
3 spsk. olivenolie
1 bundt estragon
2 dl cremefraiche
Salt og peber
8-16 skiver røget laks
Bland æg, løg og hvedemel, til det er glat. Tilsæt salt, peber og den revne kartoffel. Steg små kager af kartoffel på en varm pande i olivenolie. Ca. 8 min. på hver side, til de er gyldenbrune (kan gøres i god tid). Lægges i bradepande på bagepapir og bages inden servering 20 min. ved 150 grader.
Rør cremefraiche med estragon og salt og peber og kom i et glas, der stilles i midten af et stort fad. Rundt om lægges de varme kartoffelkager, og røget laks lægges på. Pynt med estragon.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter til brunch her...
Bagte blommer og
æbler med sukker-
slyng
Fillotærter med artis-
kok, feta og oliven
FINE PORCELÆNSKRUS
Søde, røde porcelænskrus fra Falby med hvide prikker. Krusene kan købes for 25 kr. pr. stk. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)