Nakkekam i stegeso
(4 pers.)
800 g nakkekam
2 spsk. smør
Salt og peber
2 porrer
2 rødløg
8 kartofler
2 gulerødder
2 persillerødder
1 pastinak
6 fed hvidløg
5 kviste rosmarin
1 lille, skyllet, usprøjtet citron
Salt og peber
1 klassisk øl (ikke for mørk)
Tilbehør
Persille el. pesto og flute
Brun den salt og peberdryssede nakkekam i smør. Rens og snit alle urterne i passende store stykker og vend med hvidløg, rosmarin og kvarte citroner. Læg nakkekammen over og hæld øl ud over det hele. Læg låg på og steg i ovnen ved 175° i 2 timer eller ved 80° i 6 timer.
Ved servering skæres stegen i skiver, og grønsagerne serveres med en klat pesto eller hakket persille og flute, så man kan søbe den gode sky op.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter tilberedt i stegeso...
Kalvebov med flæsk og rødbeder i fløde
Kylling i karryrisotto
Kylling i stegeso med grønt
Selleri med persillesmør i stegeso