Annas æbletærte
(8 pers.)
Tærtedej
3 dl hvedemel
100 g smør
2 spsk. vand
Fyld
4 æbler
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 spsk. citronsaft
Toscaglasur
150 g mandler
150 g smør
1¾ dl sukker
3 spsk. hvedemel
1½ spsk. piskefløde
1 spsk. sirup
Tilbehør
Flødekum, cremefraiche eller vaniljeis
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bland mel og smør til en smuldret masse, kom vand i og saml dejen. Tryk dejen ud i en form, ca. 26 cm, og stil den i køleskabet i ca. 30 min. Forbag tærten ved 200° i ca. 10 min. Skræl æblerne og fjern kernehuset, skær dem ud i tynde både. Bland æblerne med sukker, kardemomme og citronsaft og stil dem til side.
Smelt smørret til glasuren, kom hakkede mandler, sukker, sirup, hvedemel og fløde i og giv det et opkog.
Fordel æblerne på tærten og kom toscablandingen over. Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i 20-25 min. Server tærten med is, cremefraiche eller flødeskum til.
Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø og Tine
ER DU TIL MORMORMAD?
Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.
Find flere opskrifter her...
Fersken-puffere
Luksus æblekage
Æblekage med nøddelåg
25 opskrifter med æbler - pluk lige dem, du vil
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)